FAQ - gyakran ismételt kérdések

Mennyiért vállalsz egy esküvőt? 
Kérlek, hogy az árajánlatkérés menüpontban add meg a szükséges adatokat, hogy e-mailben pontos árat tudjak Nektek ajánlani a ceremóniamesteri munkára - a konkrét helyszín(ek), az események időpontjai és az esetleges, egyedi(bb) igények ismeretében. A küldött brossúrából azt is megismerhetitek, hogy a műsorvezetésen kívül mi mindenben leszek még a segítségetekre ezért a pénzért, és milyen más szabadon választható opciók várnak rátok, ha mellettem döntötök. 

Hol vagy elérhető? 
Szegeden élek, hétköznap általában a Dél-Alföldön dolgozom. Országszerte más, távolabb eső városokba is szívesen elutazom, ha az ifjú pár úgy kívánja.

Vállalsz lánykikérőt, menyasszonytáncot? 
A lakodalmak valamennyi hagyományosabb elemét - amit szívesen beiktatnátok Ti is a programotokba - örömmel levezénylem. A pontos menetről és a stílusbeli megkötésekről természetesen előre egyeztetünk. 

Mikor és mennyit beszélsz? Vannak verseid is? 
Mielőtt valami történik, vagy fontos bejelentenivaló van, hatékonyan magamra irányítom a figyelmet. Semmi sincs előre megírva. Nem egy betanult szerepet játszom el. A mikrofonom egész éjszaka kézközelben van és ha kell, bármit le tudok reagálni, de feleslegesen nem szájalok. Közel két évtizede kenyerem a beszéd, feltalálom magam minden helyzetben és minden alkalomra más és más sztorikkal készülök. 


Idegen nyelven is konferálsz?
Kérlek jelezd az ajánlatkérésben, ha nem csak magyar nyelvű vendégeket vártok a nagy napra! Angol és német nyelven tudom vállalni a jellemzően kisebb létszámú vendégek általános tájékoztatását az esküvő eseményeiről. Ha jelentősebb arányban várhatóak idegen ajkú mehívottak, akiknek szeretnétek a teljes magyar "esküvői flow"-t átadni, akkor kifejezetten kétnyelvű ceremóniamestert válasszatok! Egyéb idegen nyelvek esetén tolmács közreműködésére lehet szükség.


Nem vagy túl fiatal ehhez a munkához? 
Már nem... :D Azt minden esetben nektek kell eldönteni, hogy a megálmodott házigazdátok stílusában, megjelenésében mennyire közelít ahhoz, amit én kínálok. Ha másban gondolkodtok, érdemes addig keresni, amíg meg nem találjátok. 

Hányszor találkozunk az esküvő előtt? 
A technika (telefon, videótelefon, felhőben tárolt dokumentumok) nagyban segíti a közös munkát, személyes kontaktus nélkül is. A felkészülésnél mindig segítségetekre állok, ha kérdésetek van. Az, hogy a nagy nap előtt hányszor találkozunk, attól függ leginkább, hogy Ti hányszor érzitek szükségét egy egyeztetésnek. 

Dolgozol zenekarokkal is? 
Minden szolgáltatóval gyorsan megtalálom a közös hangot. Egy lakodalmas-, vagy partyzenekar is jó választás lehet, ha ceremóniamestert fogadtok. A lényeg, hogy a saját és a vendégeitek ízlésvilágát tükröző zene szóljon, amire jót tudnak mulatni. 

Mire van szükséged az esküvőn? 
A zenekar, vagy a DJ hangszettjén (keverőpultján) egész éjszaka egy állandó, lehetőleg sztereó csatornára (sztereó RCA, XLR, vagy akár 6,3 mm jack csatlakozással), 1 db tovább osztható 230 V-os hálózati aljzatra, egy "szolgálati ülőhelyre" némi itallal és harapnivalóval, valamint Szegedtől 1 órányi autózásnál távolabb lévő helyszín esetén egy önálló szálláshelyre, ahol aludni tudok.

Milyen ruházatban vagy egy esküvőn?
A nagy napon leggyakrabban sötét zakóban, fehér ingben, kényelmes vászonnadrágban, bőr öltönycipőben jelenek meg, általában a dekoráció egyik alapszínével harmonizáló nyakkendővel, vagy csokornyakkendővel. Nem célom, hogy bárkin is "túlöltözzek" és mivel sokat mozgok kényelmes, de elegáns ruhatárból öltözködöm. Ennél szigorúbb dress code esetén előzetesen egyeztessünk kérlek! Egyes fotókon és videókon olykor a fentieknél lazább szerelésben tűnök fel. Ezek vagy a hagyományos és autentikusabb menyasszonytánc idején, vagy jóval éjfél után készült felvételek, amikor már én sem "teljes harci díszben" feszengek, miközben mindenki a buli hevében mulat.

Hogyan lehet lefoglalni? 
A honlapomon küldött ajánlatkérés után elsőként e-mailben eljuttatom az öt napig érvényes kalkulációmat. Ekkor még semmilyen kötelezettségetek nincs, de kérlek ne felejtsetek el a döntésetekről visszajelzést küldeni. Ha szeretnétek közösen dolgozni az esküvőtök előkészítésén és megvalósításán, akkor szerződést kötünk és a kiállított számla ellenében átadott/átutalt előleg beérkezését követően, az adott napra már van is egy tökjó ceremóniamesteretek. #happiness :)

less bele a történetekbe // kérj árajánlatot