Kérdések & válaszok a ceremóniamestertől...

 • Mekkora összegért vállalsz egy esküvőt?
  Kérlek, hogy az árajánlatkérés menüpontban add meg a szükséges adatokat, hogy e-mailben pontos árat tudjak Nektek ajánlani a ceremóniamesteri munkára - a konkrét helyszín(ek), az események időpontjai és az esetleges, egyedi(bb) igények ismeretében. A küldött brossúrából azt is megismerhetitek, hogy a műsorvezetésen kívül mi mindenben leszek még a segítségetekre ezért a pénzért, és milyen más szabadon választható opciók várnak rátok, ha mellettem döntötök.

 • Hol vagy elérhető?
  Szegeden élek, hétköznap általában a Dél-Alföldön dolgozom. Országszerte más, távolabb eső városokba is szívesen elutazom, ha az esküvőtök helyszíne az ország távolabbi pontján van.

 • Vállalsz lánykikérőt, menyasszonytáncot?
  Az esküvő valamennyi hagyományos(abb) elemét - amit szívesen beiktatnátok Ti is a programotokba - örömmel levezénylem. A pontos menetről és a stílusbeli megkötésekről természetesen minden esetben előre egyeztetünk.

 • Mikor és mennyit beszélsz? Vannak verseid is?
  Mielőtt valami történik, vagy fontos bejelentenivaló van, hatékonyan magamra irányítom a figyelmet. Semmi sincs előre megírva. Nem egy betanult szerepet játszom el. A mikrofonom egész éjszaka kézközelben van és ha kell, bármit le tudok reagálni, de feleslegesen nem szövegelek, hiszen a legfontosabb a zene és a jó hangulat. Közel két évtizede kenyerem a beszéd, feltalálom magam minden helyzetben és minden alkalomra más és más sztorikkal készülök.

 • Idegen nyelven is konferálsz?
  Kérlek jelezd az ajánlatkérésedben, amennyiben nem csak magyar ajkú vendégeket vártok a nagy napra! Angol és német nyelven szívesen vállalom a jellemzően kisebb létszámú vendégek általános tájékoztatását az esküvő eseményeiről. Ha jelentősebb arányban várhatóak külföldi meghívottak, akiknek szeretnétek a teljes magyar "esküvői flow"-t átadni, akkor kifejezetten kétnyelvű ceremóniamestert válasszatok! A fentiektől eltérő idegen nyelvek esetén tolmács közreműködésére lehet szükség.

 • Hány alkalommal találkozunk az esküvő előtt?
  A technika (telefon, videótelefon, felhőben tárolt dokumentumok) nagyban segíti a közös munkát, akár személyes kontaktus nélkül is. A felkészülés során mindig segítségetekre leszek, ha bármilyen szervezési kérdésetek van. Az, hogy a nagy nap előtt hányszor találkozunk, attól függ leginkább, hogy Ti hányszor érzitek szükségét egy egyeztetésnek.

 • Dolgozol zenekarokkal is?
  Minden szolgáltatóval gyorsan megtalálom a közös hangot. A DJ helyett/mellett egy lakodalmas-, vagy partyzenekar is jó választás lehet, ha ceremóniamestert fogadtok. A lényeg, hogy a saját és a vendégeitek ízlésvilágát tükröző zene szóljon, amire jót tudnak mulatni.

 • Mire lesz szükséged az esküvőn?
  A zenekar, vagy a DJ hangszettjén (keverőpultján) egész éjszaka egy folyamatos, lehetőleg sztereó csatornára (sztereó RCA, XLR, vagy akár 6,3 mm jack csatlakozással), 1 db tovább osztható 230 V-os hálózati aljzatra, egy "szolgálati ülőhelyre" némi itallal és harapnivalóval, valamint Szegedtől 1 órányi autózásnál távolabb lévő helyszín esetén egy önálló szálláshelyre, ahol aludni tudok.

 • Milyen ruhában vagy egy esküvőn?
  Sötét zakóban, fehér ingben, kényelmes vászonnadrágban, bőr öltönycipőben dolgozok, általában a dekoráció egyik alapszínével harmonizáló nyakkendővel, vagy csokornyakkendővel. Nem célom, hogy bárkin is "túlöltözzek" és mivel sokat mozgok kényelmes, de elegáns ruhatárból öltözködöm. Ha ennél is elegánsabb dress code az elképzelésetek, kérlek előzetesen egyeztessünk! Egyes fotókon és videókon olykor a fentieknél lazább szerelésben láthattok. Ezek vagy a hagyományos és autentikusabb menyasszonytánc idején, vagy jóval éjfél után készült felvételek, amikor már én sem "teljes harci díszben" feszengek, miközben mindenki a buli hevében szórakozik.

 • Miként tudunk szerződni veled?
  A honlapomon küldött ajánlatkérés után elsőként e-mailben eljuttatom az egy hétig érvényes csomagajánlataimat. Ekkor még semmilyen kötelezettségetek nincs, de kérlek ne felejtsetek el a döntésetekről visszajelzést küldeni. Ha szeretnétek közösen dolgozni az esküvőtök előkészítésén és megvalósításán, akkor szerződést kötünk és a kiállított számla ellenében átadott/átutalt előleg beérkezését követően, az adott napra már van is egy tökjó ceremóniamesteretek. #happiness :)